2021-07-13 190 views
同朋友聚餐, 4個人黎太古【花樣年華 ・王家沙】餐廳 ,環境尚算幾好 ,餐廳裡面擺設左好多櫻花 感覺舒適回到那些年 青春活力🌸🌸入座前需要登記安心出行 或填紙仔 ,餐廳亦提供基本嘅搓手液 ,今次我地一早預先訂左枱 所以黎到唔使等...見到餐牌有新嘅菜式所以試下**精選滬式涼菜拼盤**裡面有 蒜蓉青瓜 鎮江肴肉 四喜烤夫 皮蛋豆腐 醉嘉美雞,可以試哂五款味道,人總是貪心的😝😝**金網燒鴨包**外層熱騰騰 內裡柔軟帶汁,包底金網脆脆的 **明爐原條桂魚絲** 魚肉嫩滑 餐廳用鐵板出 下層用慢火燒住 保證夠熱 夠哂貼心👍👍**黑鬆露河蝦仁**濃濃嘅黑鬆露散發出香味 同河蝦仁都幾夾 又唔使剝殼 我女朋友至愛**奶油津自** 唔係新菜式但想食 因為喺屋企好少煮黎個菜式 所以叫黎食,味道果然唔錯😋😋之後當然要試下甜品**貴妃紅棗糕**好香嘅紅棗味 即叫即蒸夠熱 **奶皇小麻球**朋友指明要食 外形似煎堆仔 但裡面係奶黃 食落唔會太甜 第一次食 又真係幾好喎😉😉

見到餐牌有新嘅菜式所以試下

**金網燒鴨包**外層熱騰騰 內裡柔軟帶汁,包底金網脆脆的

之後當然要試下甜品
**貴妃紅棗糕**好香嘅紅棗味 即叫即蒸夠熱