2017-06-15
朋友生日話事,要做食肉獸,又要有靚景。即刻就諗到尖東海旁的woohoomooloo地點幾易搵,尖東站香格里拉方向出,沿着海旁方向行五分鐘就到。唔知係唔係因為訂左位,所以安排坐二樓靠窗望海位置😘😘😘好開心,一路食飯一路望主個海景,心情都好啲西餐慣例,先上麵包。香草包上桌的時候重係熱熱的🍽🍽我喜歡食沙律❤️但係每次都係凱薩沙拉真係好悶,今次就轉食烤雞牛油果沙拉❤️❤️❤️蔬菜好fresh,雞肉都好滑,重有芝士係入面添😋食肉獸的朋友點名要steak,所以叫左個wooloomooloo steak。老實說,牛肉味道不錯,但是肉太多筋,以六百蚊的價錢黎講,有點失望Side dish 叫左個bake potato侍應會拿住啲配菜黎問你想加咩(蒽/煙肉/ sour cream)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Pizza 都係薄脆好,加埋 pama ham 同沙拉菜👍🏻👍🏻👍🏻重要個邊邊有少少燶,我喜歡影得唔好,sorry🤣🤣以為會唔夠飽,重叫多左個野菌意粉,本身個menu 係配長通粉的,但是我地幾個都比較鐘意食linguni,所以大膽提出要轉,侍應都好好禁幫我去廚房問可唔可以👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(唔一定得嫁,大家唔好學丫)三個
西餐慣例,先上麵包。
香草包上桌的時候重係熱熱的🍽🍽
我喜歡食沙律❤️
Side dish 叫左個bake potato
影得唔好,sorry🤣🤣
三個女仔,大家一定以為禁就完結????nononono
Birthday dessert 點少得
訂位時候講左食生日飯,request 甜品上面食紙,對方一口答應👍🏻
其實落單的時候想俾個小驚喜朋友,無再講,好擔心餐廳記唔記得😌出到黎真係有丫🎉🎉🎉
Staff 重幫我地影即影即有做紀念
這次爆肚之夜完美告終😋😋😋