我是在FACEBOOK誤打誤撞發現呢度, 之後落訂BOOK左十位黎呢度試, 因為我係我地業界月聚的搞手有廿年, 所以成日要搵地方搞DINNER.  原來呢度每個月轉一次餐牌, 我地揀左每位$765(連加一)的.(1) 餐前麵包 - FOCACCIA 意大利麵包的一種(有點初EXTRA VIRGIN OLIVE OIL, ROSEMARY香草及車里茄), 好味, 十人食了3個, 因為有朋友遲到, 早到的肚餓.(2) 西式海鮮盤, 排得好靚, 好有睇頭, 選料超新鮮, 每人半隻波士頓龍蝦, 1/4隻法國膏蟹, 1粒北海道帶子刺身, 2隻法國黃金螺, 有4款醬汁跟, 超好味, 比灣仔"自助山自助餐"的好味很多.(3) 烤蕃茄紅甜椒湯, 用名貴LE CREUSET湯碗上, 每人的湯碗都不同顏色,  每碗中央打了一圈建忌廉, 很有蓄茄及燒紅燈籠椒的香, 鮮及甜味!(4) 柚子雪芭, 係我在香港食過最好的, 因為充斥著柚子香味, 少甜, 沙冰粒細緻夠凍, 清了味霤食下一道菜.(5) 香草意粉, 意粉不是手搓的那種, 很AL DENTE(彈牙), 秘製汁令人掛念.(6) 自家製雜錦雪糕(有雜莓味,

(6) 自家製雜錦雪糕(有雜莓味, 榛子味及忘了是什麼味), 比HAGAN DAZ的好味, 新鮮及最主要HAGAN DAZ無呢D味, 好獨特, 而且少甜)

朋友們不斷在影其裝潢的相片, 它很HOME-FEEL, 舒適, 不奢華但有品味, 地方看來淨廳面有900平方呎實用面積, 廚房是透明的, 廳中有一部鋼琴, 服務員是年輕的男士, 他們說最多可坐32人,  服務很細心, 廚房內有一個佈置很西式很美及清潔的洗手間, 有兩隔廁所, 好HOME-FEEL.

我們臨走前, 服務員替我們用我們的手機拍合照, 用藍芽傳去相片打印機印了兩張相, 一張貼在他們的相簿讓我們寫下留言, 另一張送給我們, 很有創意!

我地決定會再來, 朋友們都諗住帶佢地D家人及朋友來吃.

店主是總廚, 係位叫EMILY的女孩, 說話不多, 但看得出她對客人及食物的誠意.

下次我們要帶酒, 因為不收開瓶費, 而美食當前, 有靚酒更完美.
烤紅甜椒濃湯
海鮮盤
海鮮盤醬汁
柚子雪芭
香草意粉
自家製雜錦雪糕
Focaccia意大利麵包
Other Info. : 地點方便, 裝修及佈置靚和舒適, 氣氛好, 有燈光效果, 食材精美, 食物味道令人難忘, 食過最好的私房菜餐廳
2015-09-24
$765 (Dinner)
Focaccia意大利麵包
烤紅甜椒濃湯