2022-02-22
今日經過旺中,人流唔算多😣 行咗陣就口痕買咗幾樣小食🙈Menu:1️⃣ 雙重芝士煉奶脆皮年糕 ($22)年糕控不能錯過!強烈建議當場解決咗嚿年糕🥺 雖然我拎到返屋企仍然好食,但仍然比我當場拎到嗰一刻咬嗰啖硬咗一半左右😥 (都怪天氣太凍❄️☃️ 本身係想食秘製甜辣醬嗰款,但店員話怕我唔食得辣,所以都係建議食比較受歡迎嘅雙重芝士煉奶呢款😌 作為cheese lover 當然唔會say no to cheeee😆🧀 煉奶嘅甜味中和咗芝士嘅鹹味 & 一大件年糕嘅膩🥰 是喊是甜嘅味道令人忍唔住食晒成件年糕😎💛2️⃣日式炭燒雞扒漢堡($34)呢個漢堡會令我想再encore 嘅原因就係嗰兩塊鬆軟嘅麵包& 肉質超嫩、醃料超入味嘅炭燒雞扒!🥯🐥 蔬菜配料方面亦頗豐富,有青瓜、蕃茄 & 生菜😛 即使外賣拎到屋企個漢堡仍然係微暖☺️🍔3️⃣ Churro拼雪糕 ($28) 表面佈滿砂糖,淋上朱古力醬,雖然有點油膩,但鍾意食甜點嘅可以試下😆 但我覺得令我驚喜嘅係個雲呢拿味雪糕🍨
Menu:
1️⃣ 雙重芝士煉奶脆皮年糕 ($22)
雙重芝士煉奶脆皮年糕
2️⃣日式炭燒雞扒漢堡($34)
日式炭燒雞扒漢堡
3️⃣ Churro拼雪糕 ($28)
Churro拼雪糕