2022-12-31
🥺冬天凍冰冰打邊爐先係最合適嘅選擇啦!到底可以去邊度食到高質又平價嘅烚吓烚吓呢?今次就帶大家嚟到將軍澳Popcorn食呢一間打邊爐放題啦!大將 @taisyou.hk呢度有好多種唔同嘅套餐,最平$298就有交易了!但係如果對肉質同埋選擇有要求嘅話,可以嗌較高級嘅放題,今日我哋就試咗$428一位嘅日本黑毛和牛放題。呢度除咗有牛肉之外,仲有豬雞羊,另外仲罕見,咁又好多海鮮!我就對呢度嘅肥牛,情有獨鍾,肥瘦相間,油脂非常香,口感亦都好好。另外值得一提嘅就係佢嘅羊肉卷都好有質素,一啲都唔會腥。牛肉粒同埋杭州黑魚片都係我嘅重點推介,嚟到嘅一定要試吓!除咗火鍋食材之外,出邊仲會見到好多唔同嘅丸類,同埋蔬菜。而且仲有唔少熟食,仲有炸雞添㗎!出邊嘅甜品方面,我最欣賞嘅係自製窩夫,除咗可以控制分量之餘,佢外脆內軟,就算食到飽晒,我都食咗兩個咁多!大將 (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖#大將 #火鍋 #日式火鍋 #大將火鍋 #火鍋放題 #日式料理 #日式涮涮鍋 #日式放題 #任飲任食 #火鍋湯底 #和牛 #放題
大將 @taisyou.hk
大將 (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖