2019-08-02
今日係E-Max食野,係我印象中E-Max呢個地方好似冇咩野咁,但當我上到二樓既時候,原來係有咁多餐廳!環境成層都係餐廳,好多選擇,呢間既環境比較開放式咁,因為有個位比你揀食物,座位亦算多。餐牌今日嚟食Lunch Set,佢Lunch都算多野食,有burger、有鐵板、有飯,而我最想試既係三文治。主菜/三文治一款+配菜一款+沙律一款 $73之前一早上過網上睇見佢有好多款特色三文治(應該係潛艇?)所以專程前來,佢每日款式都未必一樣,但今日我應該係晏左黎,已經賣得七七八八所剩無幾,無左我最想試過啲T_T。不過唔緊要,照試佢有既款式,揀左雞肉三文治,配菜要磨茹,普通沙律。雞肉三文治既麵包幾有驚喜,好煙韌,麵團發酵得好,配上烤雞鹹鹹地好香,再加沙律菜整體好清新。而磨茹比到我有驚喜,好彈牙爽口,完全冇草腥味,必吃!至於沙律亦新鮮。薄荷鮮奶咖啡(8oz) 跟餐半價$17(原價$34)本身想叫沙冰,但原來未有供應,所以就叫左薄荷鮮奶咖啡,奶味好強,薄荷味就冇乜。總括而言,幾有驚喜既一間西餐店,食材新鮮,配菜整得好,下次要早啲嚟。
餐牌
主菜/三文治一款+配菜一款+沙律一款 $73
主菜/三文治一款+配菜一款+沙律一款
薄荷鮮奶咖啡(8oz) 跟餐半價$17(原價$34)