如標題, 我母親大人看到某藝人直播而來, 請我們來慶祝我老公生日:)平時係我地帶佢去食好野, 今次佢自己book 枱一手包辦, 超贊入正題, 我們一行三人中午12時到達, 兩位點了$880+10% Omakase, 一位點了$560+10% 十五貫廚師發辦壽司兩個sets 都有驚喜, 全部食材好新鮮, Omakase 前菜擺盤非常吸睛, 有空運食材如日本超甜番茄, 北海道白粟米...etc... 味覺和視覺同樣有享受👍💖Omakase 刺身重點💖:1. 松葉蟹 & 拖羅三重奏, 超好食&有驚喜, 食材不惜工本2. 石垣鯛, 地金目鯛魚, 鲛鲽魚都好食, 每款廚師都有獨特整法💖Omakase 壽司重點💖:牡丹蝦赤海膽BB 銀鱈魚深海池魚帶子配竹炭海鹽💕十五貫壽司廚師發板💕質素也很高👍帶子配竹炭海鹽石垣鯛泥浆魷魚北海道北寄貝牡丹蝦深海池魚地金目鯛(腩位)鲛鲽魚BB 銀雪魚赤鯥大吞拿魚腩(大拖羅)赤海膽 *超鮮甜赤身 *有廚師特別的整法, 當場加了其他調味, 很好味中拖羅 *又係有獨門整法, 回味無窮鯖魚紫菜包**全部都係特別食材, 高質好味, 又可以食到廚師嘅心機👍💖最後十五貫set 有三
💖Omakase 刺身重點💖:

泥浆魷魚
北海道北寄貝
牡丹蝦
深海池魚
地金目鯛(腩位)
鲛鲽魚
BB 銀雪魚
赤鯥
大吞拿魚腩(大拖羅)
赤海膽 *超鮮甜
赤身 *有廚師特別的整法, 當場加了其他調味, 很好味
中拖羅 *又係有獨門整法, 回味無窮
鯖魚紫菜包
**全部都係特別食材, 高質好味, 又可以食到廚師嘅心機👍

💖最後十五貫set 有三文魚籽茶碗蒸, 湯 & 生果

💖💖我們book 枱有mark bday celebration, 有送上甜品with happy birthday wordings 慶祝, 貼心😊

看圖可見質素, 本評雖然寫咗好多嘢, 但係絕對係自費嘅真實食評, 覺得而家好食又有良心的店舖唔係好多...要靠口碑才可以延續, 所以都希望多啲人知道呢一間有heart 的餐廳.

*沒有放全部相片, 因為最多只可以放12張

2022-06-26
$880 (Lunch)
Celebration
Birthday