2017-10-12
為左慶祝肥仔考到車,我地當然又係去搵間餐廳拆餐勁架啦。而我地今次既目光就放左係呢間網上面評價都唔錯既日式放題。我地就book左夜晚6點開始食,食兩個鐘。因為時間都仲算比較早,去到果時其實唔係好多人,但一到左七點,人就開始多。店入面燈光暗暗地,幾舒服。食物方面都幾多選擇下,兩個人每樣食一件其實都應該食唔晒。最得易既係佢其中一張種類係「泰國風情」,睇落同九唔搭八,但係野食既質素非常好。講返刺身壽司,刺身新鮮好味,少見八爪魚切到咁厚,大大件一口咬落去係幾邪惡既。壽司款式都唔少,壽司飯細細舊,岩哂放題既宗旨,而其中黑松露系列最標青,黑松露味好香。而絕對唔可以唔食既呢,就係牛柳粒,燒到岩岩好,外面燒到脆,而肉汁仲鎖住係入面,一咬落去d肉汁爆出黎,享受。仲有鹽燒海蝦,肉質爽,值得食如果鍾意食川椒皮蛋既都可以試下,肥仔話好食。另外花雕醉雞翼係自家制,幾好食,好香酒味。
由上至下:芝士茄醬烤蝦球,香蒜煙肉帆立貝,鳳尾蝦春卷,泰式炸蝦餅