2015-08-03
難得開左間Hello Kitty中菜餐廳, 仲要係球第一間!, 身為HELLO KITTY 狂熱粉絲既我, 當然要離食下啦~Hello Kitty中菜軒位於油麻地廣東道, 搭港鐵可以係柯士甸站B2出口出, 再步行去中菜軒, 或者係佐敦站C2出口出再步行去今天是平日, 我地大概六時半到達, 大約等20分鐘就可以坐低啦, 一入到去, 就好似好左Hello Kitty博物館一樣, 不停影相, 什麼都影! 見到咁靚佈置, 食飯都食得特別開心!Hello Kitty中菜軒同其他kitty餐廳一樣, 充滿了Hello Kitty, 椅子上有代表kitty既蝴蝶, 枱上的大猫頭, 吊燈, 茶具, 餐具, 全部都有kitty,最特別的是, 店裡有幾幅hello kitty水墨畫, 又可愛又有特色中國古典味.食物方面, 也是佈滿了kitty呢~ 大家都知道Hello Kitty代表標記是頭上的蝴蝶結, 所以每樣菜式都一樣係充滿左kitty既^^紅蘋果雞絲飯, 生炒糯米飯, 初初以為好睇唔好食, 但係原來味道一樣好~唔係只有外表!!甜品有 流沙包,馬拉糕等, 一樣好睇又好食想易靚相又想食好野, 一定要離試
甜品有 流沙包,馬拉糕等, 一樣好睇又好食
想易靚相又想食好野, 一定要離試下啦