2019-01-20 72 views
係北角番工,朋友話呢間係灣仔新開既私房菜餐廳唔錯,於是我地就約呢度食晚飯。晚餐有呢d set簡,最低百幾蚊度就有兩個菜、湯同甜品,其實都幾抵食!另外仲有d小菜可以簡,價錢都好經濟實惠😆😆一坐底每人就有一杯檸檬水同一碗老火湯。我地最尾點左沙窩雲吞雞同西檸脆雞扒($168)、黃金蝦($98)同一碟時菜($50)。沙窩雲吞蝦上左先,有半隻雞同4隻雲吞。個湯好香好清甜,吾會好油膩。另外個雞都好滑😝黃金蝦用咗最近大熱既咸蛋黃炸,表皮食落都幾酥脆,同埋唔太油膩,就算怕油膩嘅朋友都可以試下。蝦殼無預先拆開,本身以為食到殼嘅部份口感有啲硬,但意外地有炸得幾軟。蝦肉炸過後亦都算爽口。青檸雞整得超好食,係必食推介!個外表新鮮炸好,香脆得黎又香口,個雞仲要好嫩滑,配埋個青檸醬真係一流。我地三個人都一致最鐘意呢個菜!仲叫左一碟炒芥蘭,炒得吾會好油,好有屋企菜既感覺。晚餐埋單300幾,每人都係100蚊度,抵食又好食,仲有家既味道,真係抵食私房菜之選👍🏻特別想講下個樓梯,有好多玩偶裝飾,環境佈置有心思。

一坐底每人就有一杯檸檬水同一碗老火湯。

仲叫左一碟炒芥蘭,炒得吾會好油,好有屋企菜既感覺。

特別想講下個樓梯,有好多玩偶裝飾,環境佈置有心思。