2018-01-28
今晚放工同同事去銅鑼灣買野,買完就係付近吃晚飯。友人帶我去打邊爐,都好喎天氣又凍凍地我哋七點鐘去到已經要排隊,不過好彩友人訂左位,唔使點等就可以入去。環境唔錯喎,雖然人多但總算坐得舒服同唔會好嘈,邊食邊傾計一流坐低第一時間當然係睇有咩湯底,最後我地點左個花膠螺頭雞鍋(濃湯).花膠味濃烈好足料,湯內有好多藥材,而雞肉也很大舊~工作人員提示我地話不用烚咁耐,如果不是雞肉會好老,果然夠細心抵讚雞肉真係好入味,仲好滑! 選好湯底,我地又立刻自助混醬,醬油款式夠多呢張係點餸紙,我地睇完就點以下食物呢度主要係有兩樣野是必上的, 分別是"肉類" 和 "主菜". 肉類是可以在 "手切安格斯牛頸脊肥牛片" 和 "西班牙黑豚肉" 之間選取. 我們選了安格斯肥牛. 而主菜就係包括有殼扇貝, 有殼青口, 有殼鮑魚, 大蝦, 有殼蠔, 手工豬肉釀鮮冬菇, 手工墨魚釀豆卜, 豬肉丸, 墨魚丸, 韭菜餃, 羊城水餃, etc. 剩係呢個主菜都已經充滿驚喜. 一般打邊爐點少得海鮮, 而今次唔洗煩因爲各色各樣的海鮮都係曬到,十分豐富而且好新鮮,喜歡海鮮嘅朋友是必須幫親的 =)除此之外,我地仲點了好多野, 有脆琬腩, 蟹
花膠味濃烈好足料,湯內有好多藥材,而雞肉也很大舊~
呢張係點餸紙,我地睇完就點以下食物
除此之外,我地仲點了好多野, 有脆琬腩, 蟹籽丸, 芝士丸, 鵝腸, 蜂巢豆腐, 粟米, 等等
最後我地打左兩個鐘邊爐走人. 對於今次火鍋來講我覺得好抵食仲要食物質素同環境都唔錯
總結: 有質素嘅火鍋店人流旺盛,由我地入來到離開,排隊嘅人有增無減,上來前記得訂位!回頭率100%