2016-11-05
😌如果你唔介意有一種被無視咗既感覺,其實翠華我覺得係ok既選擇。食物味道OK!我相信翠華應該出名服務態度一般,甚至有人覺得差 😂今日去銅鑼灣店食翻一直食開的蝦仁炒蛋飯,一入去已經有位我自己坐低,其實我隔離位女士已經唔知等咗几耐等侍應落order😂咁我都係望下有冇waiter喇,點知個個好似目不斜視咁,我地伸曬手都見唔到 😌等了有5分鐘,我忍無唔住喇,行過去尾位同個waiter講,我想要份menu,咁個waiter哥哥都係有禮貌咁應我話:好,等等。咁我隔離位女士見有waiter過黎梗係即刻都落order喇😂 未免我又要行去搵翻個waiter我都好快手係waiter未走就叫距落埋order(個waiter哥哥都好友善咁提我係下午茶時段,可以叫下午茶餐)。其實對於係香港,而家呢個效率真係有d好笑 😌,你唔係爆位,點解可以無視食客呢?而且casher位個姐姐都係位,見到有客舉曬手,係未可以提下d同事呢?(而且我埋單果時都係冇講几錢,咩都冇講😂面無表情) 哎!我覺得可能距地都俾人投訴得多,麻木咗喇,大家生活都有壓力,所以都五想話距地😌和平d好。其實距地既然冇咁多心機睇食客落order,點解唔好似
我相信翠華應該出名服務態度一般,甚至有人覺得差 😂
其實距地既然冇咁多心機睇食客落order,點解唔好似沙爹王/別府 咁,裝翻d噤鐘,咁一落order就知啦,又唔會俾食客覺得被無視😌唔通翠華而家專登sale無視?😂跟住又入黎兩位仁兄都係一樣,等waiter😂
不過距地食物味道真係ok,d飯好乾爽粒粒分明50几蚊ok喇