2022-02-02
| 留白 🍶 居酒屋 |📍屯門青翠徑7號金邦大廈地下1號舖一向都知紅橋一帶係搵食嘅好地方,中韓泰日餐都有,估唔到開左間居酒屋,經過已經比佢門口吸引,無論坐出面定入面都勁有feel !⭐-三色炸物拼盤三樣食物一啲都唔厚粉,最重要係佢唔會炸粉還炸粉,食物還食物,而係一個整體。墨魚咀好爽口,魚手指好彈牙,唐揚炸雞嫩滑。三款都有日式居酒屋應有水準!令我諗起之前去日本旅行嗰陣食嘅鳥貴族,即炸即食好香口,脆卜卜!⭐-醬燒五花腩飯五花腩脂肪同肉嘅分布適中,唔會令你覺得食緊成舊肥豬肉,另外火候控制得好好,冇燶同唔韌,好嫩口好juicy。⭐-海鮮炒飯海鮮炒飯好足料,食到有蝦仁、青口、魷魚,有唔同口感,加埋陣陣蛋香。餐廳採用日本新潟米,呢點加唔少分,因為可以食到正宗日本米,而唔係求其一啲仿日本珍珠米。下午茶時段包茶同埋沙律🥗
📍屯門青翠徑7號金邦大廈地下1號舖
⭐-三色炸物拼盤
墨魚咀好爽口,
魚手指好彈牙,
唐揚炸雞嫩滑。
三款都有日式居酒屋應有水準!
⭐-醬燒五花腩飯
⭐-海鮮炒飯