2018-11-25 99 views
呢日去旺角聽成日講座, 聽完講座當然是🐍嘅時候。有同事特別鐘意食韓燒,有同事特別大食,有同事揀飲擇食,於是我地就黎左呢係位於彌敦道嘅樓上任食氣韓燒店。門口好醒神,忍吾住影左幅相。咩時段都二百幾蚊有找,幾抵咁。野食選擇大路, 豬牛羊海鮮韓式小食咩都有啲。我地樣樣都叫咗啲啲嚟食。吾洗3分鐘,就到左呢碟肉。肉色鮮紅,望落幾新鮮,幾吸引。d肉醃得岩岩好,吾會過鹹失去咗肉本身嘅味道,特別係羊脾肉同豬頸肉,忍吾住encore 左兩次。肉既厚度適中,吾會好難燒熟。海鮮選擇都吾少,而且寫幾多件就比幾多,無漏單。仲有咖哩魷魚鬚,咖哩汁夠多夠濃,好惹味,有d街頭風味。火力夠,燒到咋咋聲,好采抽風夠勁,油煙味吾大。韓燒必有既生菜好嫩葉,脆卜卜,而且洗得好乾淨,夾埋d肉食就perfect池。除左任拎野飲外,每人仲可以揀支雪條或西米露做甜品。

門口好醒神,忍吾住影左幅相。

咩時段都二百幾蚊有找,幾抵咁。

野食選擇大路, 豬牛羊海鮮韓式小食咩都有啲。

我地樣樣都叫咗啲啲嚟食。

吾洗3分鐘,就到左呢碟肉。
肉色鮮紅,望落幾新鮮,幾吸引。

肉既厚度適中,吾會好難燒熟。

海鮮選擇都吾少,而且寫幾多件就比幾多,無漏單。

仲有咖哩魷魚鬚,咖哩汁夠多夠濃,好惹味,有d街頭風味。

火力夠,燒到咋咋聲,好采抽風夠勁,油煙味吾大。

除左任拎野飲外,每人仲可以揀支雪條或西米露做甜品
Type of Meal
Dinner