之前特意嚟到深水埗食黃店車仔麵,嚟到嘅時候都幾多人,我哋喺門外等左一陣,仲抽左兩張卡。等咗大概15分鐘左右就有得入去,餐廳最近因為疫情都重新擺過啲枱,所以入邊呢只係得幾台客人,唔逼。我哋兩個人叫咗煎餃子、蝦多士、同埋兩個車仔麵。煎餃子,我最鍾意呢樣,好少車仔麵店會有煎餃子食,外皮好脆,內裏好多汁。蝦多士,我朋友最鍾意食 佢一路食一路係咁話好好味,咁的確係炸得幾軟熟。第一碗車仔麵墨汁墨魚丸、醉響蛋、咖喱魷魚、墨魚腐皮卷餸。份量好多,好好食,要提嘅係佢個醉響蛋有種醉雞嘅味道,好特別!湯底好清甜,應該係冇落味精,可以放心飲晒佢!第二碗車仔麵有墨汁墨魚丸,醉嚮蛋、牛筋同埋鮮蝦腐皮卷。牛筋好淋,應該煮咗好耐,好正!總結:環境坐得幾舒服,食物質素好,服務態度好,而且又係一間黃店,大家都可以黎支持下!

我哋兩個人叫咗煎餃子、蝦多士、同埋兩個車仔麵。