2017-01-24 403 views
身為一個食得之人有時要豪啲嘅, 唔係點食到好野今次老公帶我黎到呢間高級嘅禮賓傅聽個名都知勁! 而且選址中環, 附近都係高級嘅食店, 真係有番咁上下級數先會開喺呢度.之前好期待, 總算一入場真係無失望! 場入面擺設布置充滿氣魄, 禮賓傅果然無改錯名! 頭頂嘅水晶燈提升左個場嘅層次, 椅背嘅花紋加上白色嘅枱布, 添加左唔少古典美嚟到咁高級嘅地方當然唔少得影下相啦!見到呢個獎狀又令我充滿期待啦! 快啲上菜!呢一味真係開胃前菜! 湯底有適當份量嘅胡椒味, 加上鹹酸菜本身嘅濃郁味道, 連埋白滑嘅大白鱔, 胃口立即大開之後有羊城鴿鬆, 我一向好鍾意食生菜包. 今次呢個羊城鴿鬆就口感十足! 新鮮生菜加上惹味嘅肉粒, 係一個高級嘅生菜包蒸蛋白最緊要夠滑, 但呢味真係唔至蛋白滑, 連石班都滑! 一啖食入口, 好似石班同蛋白一齊溶入口中, 果種感覺而家都仲記得加上有淡淡嘅松露香, 令到口感加味覺同時豐富!百花釀蟹鉗唔會整得太油, 入面蟹肉非常豐富, 啲肉夠厚又多鮮汁, 真係咬完一啖又一啖呢個炸子雞都算炸得香! 聞到已經好想食! 加上有不同醬料配搭, 令到咁大隻雞都唔會乏味, 反而覺得唔夠. 雞皮鬆脆唔會甩
身為一個食得之人有時要豪啲嘅, 唔係點食到好野
今次老公帶我黎到呢間高級嘅禮賓傅
嚟到咁高級嘅地方當然唔少得影下相啦!
得獎資訊
見到呢個獎狀又令我充滿期待啦! 快啲上菜!
大白鱔鹹酸菜燉老雞
香煎石班配雙色蒸蛋白
加上有淡淡嘅松露香, 令到口感加味覺同時豐富!
五味炸子雞
五味炸子雞的醬料
呢個炸子雞都算炸得香! 聞到已經好想食! 加上有不同醬料配搭, 令到咁大隻雞都唔會乏味, 反而覺得唔夠. 雞皮鬆脆唔會甩, 肉質夠滑, 連埋肉食真係一大享受!
蝦醬芥蘭煲
蝦醬好均勻, 每一條芥蘭都好夠蝦醬味, 而且唔會太油, 菜又夠哂乾身, 口感唔錯
不過小心燙咀
香港炒飯
最後食個有質素嘅炒飯. 呢碗炒飯飯粒分明, 又多料, 最難忘係入面嘅咸蛋黃, 令呢碗香港炒飯更惹味!

呢餐係我全年食過最好食既中菜
開心開心喔