2016-07-29
太耐太耐冇食日本野啦, 今日約左個大胃朋友同我黎荃灣挑戰下呢一間先餐廳環境好闊落 冇平時既坐得咁迫,咁唔舒服, 檯都好夠大, 唔會裝唔曬我地一陣叫既野食 哈哈哈首先食一個刺身先, 三文魚唔會切得好薄都幾肥幾新鮮, 甜蝦比我想像中大, 而且好鮮甜, 我地encore encore 再encore, 帶子都冇雪藏味, 呢度既刺身真係有幾有驚喜我覺得呢度既炸物真係即炸, 唔係炸完凍冰冰, 全部都係熱辣辣, 我最愛都係芝士年糕, 又要encore申燒都係熱辣辣, 新鮮整好既, 牛舌燒得好lum, 一d都唔乾, 雞肉串既燒汁都好惹味清酒煮蜆, 蜆肉冇沙, 湯好清甜, 本身冇咩期待但值得一試仲有一個脆皮帶子酥, 不過張相upload唔到, 但係好好食, 酥皮好鬆化, 帶子肉質鮮嫩, 而且第2度既放題未見過, 推介推介經過一輪戰鬥之後, 我地2個為食鬼就去食甜品啦, 甜品區款式好多, 朋友話直頭好似酒店自助餐咁, 但最吸引我都係自製心太軟同鯛魚燒心太軟都有得係放題到自制, 好過癮有得食又有得玩, 有曬材料同指示教你整, 身為港女既我好有滿足感 除左心太軟有得自制, 鯛魚燒都有, 我都整得幾好呀! 7
經過一輪戰鬥之後, 我地2個為食鬼就去食甜品啦,
7pm後 $218一位, 我覺得加埋一都係$240, 有2個鐘時間食, 服務周到有禮貌, 雖然款式唔算好多, 但係每次都冇漏單, 下次有機會再黎過