2022-08-12 100 views
琴日去咗屯門的燒蝦蝦食海鮮放題,食足2.5小時🤤佢呢度嘅海鮮放題絕對唔係Hea你,有鮑魚、生蠔(仲要係即開)、唔同種類嘅蛤、扇貝、螺、同埋魚,種類非常豐富!肉類就有串燒、丸、菠蘿呀蔬菜啊嗰啲啦。仲有少量嘅熟食,不過我就冇試啦。佢啲嘢飲都好有誠意㗎,有任飲啤酒,仲有隻rosee hoeegarden (好甜,好容易入口,好適合女仔飲)。拎完想食嘅嘢之後就返埋位自己燒,仲可以夾流水蝦。我都成功挑戰左😍一開始好驚,因為啲蝦真係好生猛,一夾佢就跳起,我都俾佢嚇到跳起左!不過夾左幾次之後就覺得好好玩。記得夾完蝦之後要放佢喺冰水入面凍暈左佢先再拎去燒,如果唔係佢就會熱到跳起㗎喇!總括來講,價錢唔算平,每位加埋一大概$400左右啦,不過海鮮份量夠多而且又好玩。我下次會想試吓lunch過嚟,聽講lunch會有八八折, 仲可以任食4小時添😋