2025-04-01
{🍽️ 香港搵食 🍽️} Funky Town又發現到一間由正宗泰國人廚師親自主理嘅泰國餐廳,佢曾經在大埔知名的忠誠泰國菜館擔任廚師多年架啦,非常之有經驗!! 除咗有野食之外,場內仲設有 VSING 競技場,將卡拉OK變成現場音樂會,還有煙花特效加乘!氣氛100%!仲係有得上台唱果隻 🎤🎤 如果鍾意唱歌表演下既你就千祈唔好錯過啦!!呢一晚我地就叫左泰鮮魚露活生蝦,d生蝦好大隻好新鮮,肉質爽口彈牙,而且仲會配埋炸脆咗嘅蝦頭一齊上碟,好特別!!泰出色燒豬頸肉同泰味濃燒牛肩肉,分別會配上唔同嘅醬汁,肉質比較腍身同嫩滑,唔會好韌!! 芭堤雅炒飛天通菜非常惹味,通菜炒到好爽口,而且香氣十足😍😍 最後叫咗個泰傳統蟹肉海鮮炒飯,份量十足大大碟,有青口大蝦蟹肉等配料,連埋廚師特製嘅魚露一齊食,超正!!!叫左蘋果汁同菠蘿汁,好fresh好新鮮!!唔錯!! 📍 尖沙咀諾士佛臺1號5樓
📍 尖沙咀諾士佛臺1號5樓