2019-02-15
情人節正日唔得閒同老公慶祝,所以今晚諗住隨心搵間餐廳撐下抬腳,見呢間simply life無乜人排隊,所以揀黎呢度食。一坐底未叫野食,店員已經為我地送上餐包,呢度既餐包有兩款,而且可以refill,simply life 既麵包一向都出色!餐湯係蘑菇湯,有好濃郁既蘑菇香味,啲蘑菇唔係完全打成蓉個種,係有碎粒係當中,我幾鍾意呢個湯,幾有質感👍🏼Main course 叫左Chicken burger 同安格斯肉眼扒。個burger 食頭幾啖都覺得唔錯既,幾juicy, 不過食食下就覺得有燶味唔知係咪個包烘燶左,扣分!而個安格斯我地叫左五成熟,雖然切開無血水出,但我覺得偏生,應該無5成熟。而味道方面都ok,塊扒quality唔錯最後一定要講個環境,我地只係坐底食野唔夠一個鐘,我竟然比唔知係蚊定係蚤既野咬左膝頭哥4,5啖,越坐越痕!我老公隔住候褲都比野咬!之後杯野都未飲完就要急急腳走人!食西餐比野咬,唔講以為自己去左大排擋!