依家去海港城食野真係好抵,今日shopping完換左一堆coupon!大部分餐廳都可以用到coupon,朋友就揀左一間有勁靚景但唔洗好貴既新式韓國菜食!嘩!!!好靚呀,係天朗氣清既維港景。可惜坐唔到近窗位置,只可以隔住一堆人頭望穿玻璃遠望😗餐廳裝修都好簡潔同闊落,畢竟個重點係個景到!餐牌傳統既野都有,新式既fusion 野都好多,炸雞,生牛肉,炸午餐肉都好吸引,不過我地都好肚餓所以都係叫左飽肚嘅嘢食!♥️三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $188忌廉醬味道濃烈,而且同海膽嘅味道好夾,成個烏冬既texture都好順滑。好彩份量唔算太多,因為都有小小漏,但係係好食既!♥️香辣豚肉定食 $138黎到既時候炸炸聲,味道超級惹味,未食已經聞到香辣嘅味道。需知道韓國嘢係偏重味,所以都係偏濃味係正常,而且我都中意食濃味野!依個set有前菜又個鐵板仲有一碗大飯,感覺上好似抵啲🤣♥️藍紫泡泡 $70好靚既紫藍色,味道清新解渴,覺得食完濃味嘅嘢飲一依個好岩,下面仲有啲提子肉!♥️牛蒡桂圓菊茶 $52唔算係甜既,有少少好似飲湯嘅感覺,唔知牛蒡定桂圓個味道都幾濃!

♥️三文魚子海膽忌廉醬烏冬 $188

♥️香辣豚肉定食 $138