2018-06-29
見到雜誌facebook好多廣告介紹呢間"上湖",想必廣告費投放唔少,主打台式火鍋[放題],本住3舊水(未加一)嚟試下你咩料,個間咩咩殿火鍋閒閒地落樓都唔止300啦,任食喎,抵與唔抵,視乎當日食力如何!良心說話,人多有刺身海鮮送,係咪好抵視乎你覺得你本身覺得D刺身值唔值錢?我呢晚仲有象拔蚌添,本人認為還不錯。講番主菜火鍋,個煲比一般打邊爐嘅煲細好多,好似放幾件野就滿左咁,唔知係咪令客人有個心態好似落左好多料咁,同埋好易痴底,個煲好有問題,同埋取巧。火鍋料算唔錯,"第一round only,)", 淨係講牛嘅質素,第二round 開始每況愈下,最後個盤直頭只係一盤深紫紅色嘅肉,連少少雪花都無,所謂的任食,咁樣你收唔收貨?公道D, 其他D 餃、丸、嚮鈴、海鮮等等,其實都係中上質素,呢度加番D 分。最後亦係令我決定唔會回頭要食嘅原因,事原120分鐘"就嚟"夠鐘,待應要客人賣單,明嘅!但賣單之際只係叫多一罐汽水,只係一罐3蚊唔使嘅汽水,待應A回應ok,但遲遲未見汽水,但當找錢再問待應B罐汽水嘅下落,就係"唔好意思,賣左單無喇"。其實一間識做生意嘅餐廳,會唔會連一罐汽水都晏,連少少人情味都無,其
最後亦係令我決定唔會回頭要食嘅原因,事原120分鐘"就嚟"夠鐘,待應要客人賣單,明嘅!但賣單之際只係叫多一罐汽水,只係一罐3蚊唔使嘅汽水,待應A回應ok,但遲遲未見汽水,但當找錢再問待應B罐汽水嘅下落,就係"唔好意思,賣左單無喇"。其實一間識做生意嘅餐廳,會唔會連一罐汽水都晏,連少少人情味都無,其實又點可以指望客人回頭再食呢?
本身都覺得可以推介俾朋友試,但唔好意思,就係因為咁樣取巧為慳一罐汽水,我就唔會返轉頭再幫趁你。