2017-08-16
在飲茶只有中環店時已經想試, 而家在朗豪開左, 真是超方便啊。我們叫左冷盤3小碟SET + 點心+ 小炒XX粉皮: 主要是青瓜+粉皮, 無乜雞絲, 醬唔算多,一般LA茄子: 茄子切到好幼, 賣相幾靚, 整體味道較淡, 帶小辣, OK LA口水雞: 微辣, 甜甜地, 醒胃, 加埋D 芝麻在面, 香口, 雞都是用雞脾肉, 啖啖肉又滑, 好食!炒貴刁: 有幾隻大蝦+ 蛋 +蔥, 貴刁微辣, 濕濕地, 有D 似炒金邊粉, 幾好味睇住留奶: 造型幾得意, 我地攤凍左先食, 都仲係流心效果! 入面除左有奶黃, 仲食到香濃蛋黃味, 正呀! 果然係王牌! 其他點心都好得意, 好後悔無叫多D 點心, 下次要再試!BTW, 叫得「飲茶」, 茶都好重要呀, 我地叫左綠茶, 但無乜味LAW.... 呢個唔得....BTW, MK店比較迫, 第日都是想試中環店多D
我們叫左冷盤3小碟SET + 點心+ 小炒
其他點心都好得意, 好後悔無叫多D 點心, 下次要再試!
BTW, MK店比較迫, 第日都是想試中環店多D