2020-06-06 309 views
每次到觀塘都一定會去買鳳鳴,好記得第一次幫襯完,我忍唔住同個職員講「你哋係觀塘區最好食嘅小食店」自此之後我就愛上左石磨腸粉呢一種食物,初期喺街度見到其他品牌做呢一樣野都會試一試,但始終冇呢一間做得咁好女朋友問我點解唔試吓其他材料,永遠都係食雞蛋豬肉,我答佢既然我已經搵到最好嘅,每一次食我都覺得開心幸福滿足,咁呢一刻仲有乜嘢原因我需要去試其他呢曾經年輕,曾經喜歡嘗試新事物,這些經驗令我懂得分清什麼事最好最起碼我堅信,這就是最好的!我地無可能食晒全香港既腸粉,而且佢有既除左味道,仲有我地一齊食佢既回憶,你第一次食既時候既笑容,呢啲都係不能被取代。腸粉是,愛情亦是

「你哋係觀塘區最好食嘅小食店」

最起碼我堅信,這就是最好的!

腸粉是,愛情亦是
2020-06-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch