今日禮拜日,入尖沙咀同朋友食曼谷嘅水門雞飯。冇得去泰國,唯有喺香港食一食,當自己去咗旅行啦。😭😭一入到去個裝修其實都幾似泰國嗰間,咁就諗都唔諗梗係叫一個海南雞飯,另外一個就叫咗有炸雞嘅。海南雞飯啲雞好滑,佢啲食水同泰國嗰啲真係一樣,啲雞皮色係淡少少。但係最估唔到嘅事朋友叫嗰個炸雞版,啲炸雞都非常之好食。另外仲加咗啲雞腎,但係就普普通通咁啦。都有嗌左佢啲特色飲品,柚子物啊嗰啲。但係都冇乜特別,好耐冇食泰國嗰間都係純粹攞下個感覺。🤣🤣總括來講可以唔使去泰國就有得食泰國版本嘅海南雞飯,感覺係唔錯嘅。😁😁

2019-10-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)