2020-12-20
天寒地凍,除左約班朋友一齊去打邊爐之外,都可以去糖水舖飲一碗暖笠笠既糖水啦。中午食完濃口味嘅餐,去下糖水舖 refresh一下口都唔錯既~行行下旺角,見到呢間糖水,環境唔錯,燈光柔和,舒服又寬躺。打開餐牌,又好多款唔同糖水比大家選擇,唔夠喉可以嗌埋甜品食架。全部都係老闆人手親自調制架。我同女朋友分別選左兩款糖水:招牌補腦合桃糊同埋楊枝甘露招牌補腦合桃糊(熱飲)好味指數:9/10一眼望去都已經睇落去好幼滑咁啦,係老闆娘每日買合桃生鮮生磨,聞落去都散發出陣陣濃香既合桃味,一飲落去好暖身同幼滑,非常好味。楊枝甘露(凍飲)好味指數:10/10我好鐘意食芒果🥭,所以叫左呢款甜品糖水,裡面好落足料,芒果肉大大粒粒,西柚都原粒大大亦多汁,飲落去又清甜又多汁而唔會太過甜膩。非常之好飲!之後老闆娘請我地食班蘭葉糕點,好味指數:8/10食落去非常之煙韌,唔會太甜,咬落去有口感,會覺得蒸得太老,好好食。老闆同服務員服務態度良好,好熱情,大家都有講有笑,富有人情味。有機會大家可以試一試,味道一流,價錢親民。
行行下旺角,見到呢間糖水,環境唔錯,燈光柔和,舒服又寬躺。
招牌補腦合桃糊同埋楊枝甘露
好味指數:9/10
楊枝甘露(凍飲)
好味指數:10/10
我好鐘意食芒果🥭,所以叫左呢款甜品糖水,
好味指數:8/10
有機會大家可以試一試,味道一流,價錢親民。