2016-05-28 1883 views
赤柱半日遊 再搭埋天星小輪 做了半日遊客 振興香經濟。和好友突然間好想打邊爐 溫野菜要等幾十張枱 咪轉軚去牛陣。有卡位座 幾舒服。揀左三百幾蚊個款餐 任食和牛 黑豚肉 牛舌。牛陣一向火鍋配料款式不多 好普通 都是牛丸魚蛋腸仔 烏冬 幾款菜 講真就冇乜驚喜。湯底揀左豆乳拼蕃茄。豆乳湯真心覺得幾香豆味 用來烚肉類和菜 可以增加鮮甜又不失牛肉本身的味道。蕃茄湯幾濃 稍微酸了少少。和牛質素確實係幾好 不過就切得薄左少少 口感欠奉但牛香味搭救。豚肉亦不錯。因為揀呢個套餐 海鮮配料任食。生蠔唔算肥美但都叫鮮甜。帆立係急凍貨色 冇咩特別。海蝦不新鮮。蟹棒好腥。飲品亦都係任飲 啤酒汽水烏龍茶都有。埋單$390一個人 講真 唔係好抵。除非你可以食好多碟和牛黎回本。

飲品亦都係任飲 啤酒汽水烏龍茶都有。

$390 (Dinner)