2020-10-05
最近好努力發掘好食既串燒店, 但又要款式多, 又要好味真係有點難😐不串不散款式唔算多, 大部分都係孜然汁, 正正常常唔係太驚艷😉<流水蝦>流水蝦menu冇, 但跟餐可以任叫💁🏻♀️朋友同我一致認為最好食係流水蝦, MVP係佢啦🏆肉質正常, 但係好多膏!! 蝦膏唔係食兩啖就覺得太濃濃到喉嚨唔舒服個隻, 所以encore都冇有怕🙆🏻♀️但未夠9點就冇哂啦, 一人兩隻唔係幾滿足😢<珍珠帆立貝>因為冇流水蝦, 老闆娘(應該係?!)比其他海鮮我地揀, 我地叫左個帆立貝, 食落唔係幾新鮮👽<黑椒醬燒牛柳>🐂正常肉味, 肉質偏柴皮<香辣醬燒豚肉>🐖用左少少時間搵佢出黎, 因為食左幾串都唔覺邊串係辣既😅朋友同我都唔食得辣但又想食豬所以叫黎試下💁🏻♀️所以...想食辣既朋友可能叫完再自己加粉啦🧂<孜然汁燒雞軟骨&雞中翼>🐓覺得佢個孜然汁幾好味, 如果用孜然粉可能唔會舊舊肉都照顧到🧐雞軟骨好食, 真係串燒必食難中伏首選👍🏻雞翼就麻麻地, 肉好似冇醃過, 靠哂出面啲孜然汁其實唔係幾夠味👽<芝心丸&蟹籽丸&墨魚丸>
流水蝦
<流水蝦>
<珍珠帆立貝>
<黑椒醬燒牛柳>🐂
正常肉味, 肉質偏柴皮
<香辣醬燒豚肉>🐖
<孜然汁燒雞軟骨&雞中翼>🐓
<芝心丸&蟹籽丸&墨魚丸>
⚠️⚠️⚠️芝心丸同蟹籽丸⚠️⚠️⚠️
好難食!!真係估唔到點解會係丸呢一part出事🙉入面係水, 仲要係有怪味既水...唔知點形容好大原因係因為我唔覺得係變壞左先出現既味, 而佢本身就係一粒怪味既夾心丸🤢🤢
<蜜糖孜然汁燒司華力腸>
一開波食左條腸即刻飽飽地, 下次學精啲~😂有蜜糖味冇咩孜然汁味, 可能係好事因為兩隻汁加埋一齊好似會怪怪地🤡整體同7-11既腸差不多~
<燒韮菜>
韮菜必叫既, 好食👐🏻
<翠玉瓜>
翠玉瓜係我串燒最愛♥️清甜多汁, 最後都encore左轉以防便秘💁🏻♀️
黑椒醬燒牛舌
<黑椒醬燒牛舌>
牛舌ok喎🤤油多兼肥美, 係我鍾意食個種燒牛舌👅如果配孜然汁就好啦~
黃金鹹蛋黃撈丁
<黃金鹹蛋黃撈丁>
睇食評見有人話好食, 冒住飽到嘔既風險嗌左黎試下, 我覺得普通啦, 有少少鹹蛋黃既鹹香味🥚原本expect有芝士, 個麵就唔會咁乾, 但係現實同想像真係幾大落差下, 麵好乾, 小失望🤧
炸北海道帶子 吉列炸蝦
<炸北海道帶子>
係麵粉型帶子......
<吉列炸蝦>
炸蝦既好食, 不過一人兩條都收手了✊🏻因為油耗味都幾勁👽
<燒蜜糖菠蘿>
朋友order既, 燒好上枱既菠蘿, 冇蜜糖味但係鍾意食菠蘿既都係會食😹
晚飯去食都係呢張下午茶餐牌, 本身想追加海鮮但店員話冇貨......因為比較少選擇, 食完腸又飽飽地, 老闆娘last order個陣驚我地唔飽, 不斷游說我地叫多啲野食, 仲推薦左好多野食比我地, 但我地想食既粟米都冇哂啦🐒好多謝老闆娘咁親切, 佢真係好好人😹