前2日Lunch打同D同事見近近地就去左樓下間Ruby Tuesday 試試,我地一行5人,點知個帶位姐姐比張4人台我地,話加返張倚在格離,我地當然唔滿意啦.但帶位話全部台已經有booking,好!無所謂,因為出面又落大雨唔想周圍去.一坐低睇睇個menu最平既set lunch 68元,只係一個肉丸意粉,其他set平均都超過$100元,我就選左一個香煎魚柳配飯,其他同事就叫左最平既肉丸意粉,等左大約10分鐘,服務員先送上餐湯,係蘑菇湯,味道十分香濃,蘑菇味不多,反而有小小芝士味既感覺,配上跟餐既多士.真的不錯.我個人給9分,10分鐘後,同事既肉丸意粉送到來,第一睇見到碟很小,份量也很小,肉丸開半,大約有3粒肉丸,相信只係識合女仕既份量.不過同事說味道不錯,意粉還比較特別,是通心的,比較小見.5分鐘後我的魚柳送到來,可能店員是新來,不知道碟子很熱,一拿起就差點成碟倒在我身上,不過都唔緊要,我的煎魚柳都十分豐富,跟我同事的肉丸意粉一下子比下去,哈哈!!!再講返我的魚柳set,有半條魚既份量,長度剛剛好一隻碟子,配上黃飯及西蘭花伴碟,魚柳表面剛剛炸好,很熱表面小小脆,入面魚肉雪白,有魚味,配

再講返我的魚柳set,有半條魚既份量,長度剛剛好一隻碟子,配上黃飯及西蘭花伴碟,魚柳表面剛剛炸好,很熱表面小小脆,入面魚肉雪白,有魚味,配上跟來的醬汁,很不錯,但跟來的炒飯就比較硬身,像格了夜一樣,沒有味道,只有顏色,伴碟的西蘭花很咸,失敗.

Other Info. : 下次有機會都會再來,畢竟120元一個set lunch 不便宜,吃晚飯還可以的
2014-07-11
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$130 (Lunch)