中菜一向係我嘅至愛,今日嚟到呢一間曾經食過嘅點心中菜廳食夜晚率先點左啲開胃小食,冰鎮荔枝西紅柿🍅,外型的骰,細細粒去晒皮,非常精緻。咬落好多汁,酸酸甜甜,有種荔枝嘅味道,既清新又爽口。另一款就叫咗鴛鴦小館南非鮑魚,一次試晒璣煮同清酒口味,鮑魚浸得好入味,兩種食落都超級鮮甜又夠彈牙,叫我揀都揀唔落邊種先最正🤣兩款都好味👍🏻一向知道餐廳嘅燒味相當出色,一於叫個冰鎮三層肉同小館鴛鴦叉燒試試味!三層肉皮脆肉嫩而鴛鴦叉燒就非常有創意,一邊係傳統蜜汁,另一邊用上柚子醬,雖然係半肥瘦,但食落口感冇咁油膩!而肉質好嫩,保留少許肉汁,外皮仲有少少香脆添!😋之後嗌多份頭抽乾煎虎蝦皇,店員大力推薦,果然冇介紹錯!上枱見到個尺寸都嚇親,成隻手咁大,最難得係師傅煎到外殼脆卜卜,超級香口,蝦肉爽口彈牙又新鮮,完全冇過火,唔會好鞋,好食到我舔舔脷😋😋而老公夜晚一定要食碗飯或者面,所以今晚就叫咗碟頭抽乾炒安格斯牛肉,餐廳炒得超級有鑊氣😍牛肉份量都幾足,色水好深但係一啲都唔會太鹹!呢間舖頭嘅茶水亦都好有特色,用上爐火去加熱,茶味都幾香純!慢慢一路食一路歎啖茶,滿足晒~❤️❤️