2011-02-17
一行4人新春團拜, 友人推介JW Marriot 的宵夜buffet, 雖然話係宵夜, 其實8:00pm就開始 (till 11:00pm)。 友人一早講明無凍海鮮食, 不過有鮑魚仔, 都ok呀, 話哂係宵夜, 又唔會太有expectation。我就食咗:煙三文魚:好味, 好大嚿, 起碼成2-3塊為之一嚿。三文魚刺生:ok肥美, 由師傅分發的 (已切)鰻魚卷:ok。pama ham 加蜜瓜:呢個好味, pama ham唔會太肥/咸, 配蜜瓜就好正。鮑魚仔:細細隻, 都幾鮮甜。雖然一出就好快比人攞哂, 不過refill得好快。日式冷麵:ok。燒賣:ok。牛扒(即燒):嚿肉本身ok, 不過佢over cook咗。西瓜:好大粒, 好甜。哈根大帥雪糕:有人serve 的, 食了coffee, chocolate, 好味, 另外可以自己加toppings。另外眼見有, 不過我已經食唔落:海南雞飯、擂沙湯團、蝦餃、竹筒飯、韓國人參雞湯、羊架 (即燒)、大量沙律配料、粥 (自選餸)、5-6款cake。環境:其實枱與枱之間都幾”close”, 不過窗口view 都幾好。Service 幾好, 雖然有個
我就食咗:
煙三文魚:好味, 好大嚿, 起碼成2-3塊為之一嚿。
三文魚刺生:ok肥美, 由師傅分發的 (已切)
鰻魚卷:ok。
日式冷麵:ok。
燒賣:ok。
牛扒(即燒):嚿肉本身ok, 不過佢over cook咗。
西瓜:好大粒, 好甜。
另外眼見有, 不過我已經食唔落:
環境:其實枱與枱之間都幾”close”, 不過窗口view 都幾好。Service 幾好, 雖然有個似係trainee 的女仔, 我地問親佢都答唔到, 不過佢好有禮貌叫我地等等,再去問人, 好快就番嚟reply我地。價錢ok啦。