2023-04-29 36 views
時代廣場星級鐵板燒 呢日家姐放假 約埋去時代廣場睇戲 我哋要喺附近搵吓有咩嘢食 靜靜地傾吓🥰 發現呢間餐廳面積好大😌 佢有鐵板燒同埋西餐 俾佢鐵板燒個套餐吸引咗 所以我哋就揀咗食鐵板燒😋可以坐喺吧枱前邊🥰 一邊睇住師傅純熟地為我哋烹調食物及用心擺盆 一邊品嚐 真係一個視覺同味蕾嘅雙重享受 而且可以見證食材嘅新鮮同埋乾淨都幾正😎 Dinner set D $880/位(而家做緊 開業兩周年 75折特價優惠 抵食好多 🥰) ✨刺身3點淡淡的鮮甜 每塊都係厚切 一啲都唔好吝嗇🤣 綿密質感 好新鮮👍 ✨廚師精選沙律🥙沙律酸酸尾尾 清新爽口打開味蕾😄 ✨茶碗蒸熱辣辣奉上 好順滑 味道豐富😌 ✨銀鱈魚🐟銀鱈魚經香燒 入口滿滿油脂 肉質滑嫩且香氣四溢😋 ✨北海道帶子帶子肉質綿密 口感飽滿鮮甜😎 ✨深海虎蝦🦐虎蝦勁大只 師傅純熟地將佢拆件慢煎 再切成細件 鮮嫩彈牙😄 ✨日本A4黑毛和牛薄燒🔥大塊薄切的黑毛和牛 油脂分布均勻 五成熟 中間捲着蒜片及香蔥 一睇就知好食 😎 ✨季節炒野菜(菜🥬 南瓜🎃 日本番薯🍠 茄子🍆)見證住師傅慢燒 雖然每樣只係一舊 但已經足夠滿足 👍 ✨櫻花蝦炒飯足料嘅櫻花蝦炒飯

時代廣場星級鐵板燒

Dinner set D $880/位
(而家做緊 開業兩周年 75折特價優惠 抵食好多 🥰)

刺身3點

帶子肉質綿密 口感飽滿鮮甜😎

✨深海虎蝦🦐
虎蝦勁大只 師傅純熟地將佢拆件慢煎 再切成細件 鮮嫩彈牙😄

✨日本A4黑毛和牛薄燒🔥

✨季節炒野菜(菜🥬 南瓜🎃 日本番薯🍠 茄子🍆)
見證住師傅慢燒 雖然每樣只係一舊 但已經足夠滿足 👍

✨櫻花蝦炒飯
足料嘅櫻花蝦炒飯 賣相上級味道都有交代😋😎

✨麵豉湯
✨漬物(蘿蔔 蒜頭)
甜品(日式布甸/日本哈密瓜)

最後以日本哈密瓜 為是日晚餐畫上完美的句號🥰

🎈饗11 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場11樓1101號舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie