2024-02-11 1664 views
雖然去過日本旅行唔少次 不過都冇去過KOMEDA's食嘢🤔 成日行過對佢昭和風嘅裝修都好有印象 嚟到香港 單純講裝修真係好似日本嘅KOMEDA's成間搬咗嚟咁 尤其係門口嗰個食品sample display櫃 真係有風味☕同日本一樣有特式早餐「朝コメ ASAKOME」 嗌一杯飲品就附送多士套餐🌞 聽落好抵 完全捕捉到我師奶仔嘅心 當然啦 冷靜落嚟 單叫一杯咖啡其實三十幾蚊起跳 就係一個正常嘅早餐價錢啦🤣KOMEDA咖啡 $39自問對咖啡唔算好有追求 飲落就係好舒服嘅日式咖啡味道 同街上面嘅大品牌比味道偏向柔和 可以揀跟奶或者轉豆乳 幾貼心👍🏻 單計飲品要$39係偏貴 不過有Wi-fi而且坐得都舒服 店員服務唔錯又唔駛加一 自己坐低chill下或者同friend飲杯嘢傾下計算係唔錯多士套餐 (蛋沙律) $0講起多士我就有要求啦 生吐司做到成行成市 我自己都試過唔少🐷 呢度嘅厚切吐司真係好唔錯 可以揀士多啤梨果醬或者牛油 我自己就揀咗牛油 唔係俾一盒仔你自己搽 而係喺廚房已經搽好 出到嚟係流質嘅狀態 我鍾意🧈 而蛋沙律就係平時食三文治嗰隻 好味但係唔算好特別 我自己印象KOMEDA嘅紅豆吐

KOMEDA咖啡 $39
朝コメ ASAKOME

多士套餐 (蛋沙律) $0
講起多士我就有要求啦 生吐司做到成行成市 我自己都試過唔少🐷 呢度嘅厚切吐司真係好唔錯 可以揀士多啤梨果醬或者牛油 我自己就揀咗牛油 唔係俾一盒仔你自己搽 而係喺廚房已經搽好 出到嚟係流質嘅狀態 我鍾意🧈 而蛋沙律就係平時食三文治嗰隻 好味但係唔算好特別 我自己印象KOMEDA嘅紅豆吐司都好受歡迎 留返下次再試🍯
朝コメ ASAKOME

⛺コメダ珈琲店
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE LG1樓AEON Supermarket內

評分 (🌕🌕🌗:正常)
性價比:🌕🌕🌗🌑🌑 (平日早餐)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑

🧲
#コメダ珈琲 #komedascoffee
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀食乜好
#tsimshatsuifood
#hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #hongkongfoods #hongkongfoodguide #hkfoodie #hkfoodies #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodporn
2024-02-02
$39 (Breakfast)