2021-03-14 55 views
果晚去食呢間海南雞飯,七點左右已經坐滿人咁濟,好彩咁岩重有一張枱,唔洗等位就可以入去食,一路都見到好多人係外面等外賣同等位,應該係區內都幾有人氣。食物價錢係幾抵食,質素又好,係一間可回頭嘅星馬餐廳😁— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【鴛鴦海南雞飯】$75(迷你肉骨茶+海南雞)價錢來講算係幾抵食,通常海南雞飯加肉骨茶一定唔只呢個價錢,而且份量仲好多個迷你肉骨茶都有成兩舊肉,不過可能我鍾意重口味啦😆 我就覺得味道唔夠濃,藥材味可以再濃啲。海南雞就真係冇得輸,非常嫩滑,好肥美😬而且幾大碟,食落冇油膩感。最欣賞係個啡色油飯,同平時見到嘅係唔同,食落幾香口,重點係唔會見到碗底有一層油,食落唔覺得油膩!— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【脆炸鳳尾蝦春卷】$32好欣賞佢嘅外層唔係一堆炸粉,係一絲絲嘅酥脆,又唔會太油!唔錯— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【馬拉盞炒椰菜苗】$45呢個夠哂重口味,好岩我食🤣 最欣賞佢嘅馬拉盞唔會太辣,唔食得辣嘅人都食到!— — — — — — — —

【鴛鴦海南雞飯】$75(迷你肉骨茶+海南雞)
鴛鴦海南雞飯

【脆炸鳳尾蝦春卷】$32

【馬拉盞炒椰菜苗】$45
馬拉盞炒椰菜苗

【恐龍美祿】+$15
恐龍美祿

一d都唔hea,美祿上重有d朱古力粉同彩色粒粒,味道唔錯!

【熱柑桔蜜】+$15
熱柑橘蜜

叫呢杯飲品時有點小插曲,明明餐牌上寫有熱美祿,但係叫嘅時候佢又話冇熱嘅,最後叫咗呢杯熱柑桔蜜,好彩都好好飲,重有d青檸係入面,酸酸地幾開胃。
鴛鴦海南雞飯