同事介紹先知公司附近有間私房菜 唔使同人逼 唔使被催埋單 星期五訂定枱約埋一班同事黎試下凍豆腐好滑 配埋蕃茄茸好清新鴨片凍食 但事先已經炆林左 點埋杏脯汁好滋味😋煲湯既淮山食得多 第一次食鮮淮山 原來係咁爽既朋友講先知原來就係日本磨到好黏一pat 既山葯但呢個感覺完全唔同呀 只有少少黏 接受到慢煮豬腩肉 肥肉外面有點脆 內裡保持膠質 配埋白飯一齊食就perfect 蝦球感覺偏小 但都彈牙鮮味 唔夠share都忍唔住搶左黎食😝鴨胸個汁好好味 帶子都係比預期細粒左少少 可能係作為配菜之故啦個人最鍾意芝蔴蝦松露飯 估唔到松露係撈左d白飯度 好香好有驚喜芝蔴蝦已去殼 好方便 大隻兼彈牙 同個松露汁好夾 btw所有配菜都好入味 當係素食既主菜都可以!甜品 紅棗鮮奶燉桃膠 聽個名已經覺得好滋補 桃膠好林得黎又仲有點咬口 補充骨膠原 配埋濃郁既熱鮮奶 食哂成碗好滿足 p.s.一出電梯見到兩度門閂埋左猶豫緊伸手推門之際 度門就「自動」開左原來係女職員聽得見有人到左而主動開門雖然係好閒既事 但感覺窩心星期五獎勵自己黎食餐好既! 睇番佢地faceook先知佢地幾星期就會轉一次MENU 下次黎可以再試其
同事介紹先知公司附近有間私房菜

煲湯既淮山食得多 第一次食鮮淮山 原來係咁爽既
朋友講先知原來就係日本磨到好黏一pat 既山葯

但呢個感覺完全唔同呀 只有少少黏 接受到

芝蔴蝦已去殼 好方便 大隻兼彈牙 同個松露汁好夾

btw所有配菜都好入味 當係素食既主菜都可以!

甜品 紅棗鮮奶燉桃膠 聽個名已經覺得好滋補
桃膠好林得黎又仲有點咬口 補充骨膠原
配埋濃郁既熱鮮奶 食哂成碗好滿足

p.s.一出電梯見到兩度門閂埋左
猶豫緊伸手推門之際 度門就「自動」開左
原來係女職員聽得見有人到左而主動開門
雖然係好閒既事 但感覺窩心

星期五獎勵自己黎食餐好既!
睇番佢地faceook先知佢地幾星期就會轉一次MENU
下次黎可以再試其他野