2019-07-03 484 views
曾經好多人慕名而去板長壽司,板長&板前名氣都十分不俗, 但近呢幾年彷彿人氣下滑咗好多,星期五嘅晚上都唔使等位就可以入座, 內裏仍有四分一座位係空嘅。我哋一行4人 叫咗4份晚餐,家人獨愛天婦羅烏冬,就只有我係叫和牛玉子丼,另外叫咗一啲小卷(蟹柳小卷&青瓜小卷)。天婦羅烏冬,烏冬偏幼身,屬於稻庭烏冬,有兩隻炸蝦,另有番薯冬菇南瓜各一件,承惠$7x一客。番薯好甜,蝦都炸得鬆軟,係略嫌細隻咗少少,冬菇同南瓜就正正常常,整體不過不失。至於和牛玉子丼,由於menu上顯示嘅和牛非常之生,我就問waiter可否要求廚房改為較熟程度既和牛,侍應都好好,佢話ipad落單之後可以同職員講想要既和牛生熟度就ok呢間分店嘅waiter服務都幾好,整體都幾有禮貌。和牛丼上台真係畀相片較為熟成,玉子做得不錯,和牛切得薄薄,堆滿成碗飯,分量相當充足,不過牛嘅質素就一般,欠缺咗和牛嘅牛香。整體晚餐質素不過不失,算係唔會令你有所期待但亦唔會係好差。
$110 (Dinner)