2017-01-04 200 views
朋友介紹左一間好特別既CAFE 餐廳畀我, 間CAFE係灣仔一個角落, 一入到去, 門面都幾特別, 放左一個郵筒同埋一架木伐,好有情懷, 原來係迎合番旅行為主題既餐廳喎內裏裝修好有心思,天花板吊左不少明信片, 牆身掛滿不少地圖, 好靚, 仲有一角係賣旅行紀念品添喎, 環境真係吸引左吾少文青, 包括我呢個偽文青, HEHE先叫個左黑松露帶子意粉, 一個又鮮味又香味的意粉, 蘑菇忌廉汁,香濃惹味, 配合埋黑松露加持, 味道進一步提升, 意粉口感較煙韌,QQ的較有彈性, 煎至外表熟,裏面仍有少許生,味道及口感都好好荔枝梳打, 梳打水既份量適中, 中和了荔枝的甜膩口感, 不錯

好有情懷, 原來係迎合番旅行為主題既餐廳喎