2022-09-10
朋友仔見我去食左個lunch火鍋,尋晚就即興約我出旺角食台灣養生涮涮鍋。都真系幾方便,就係正旺角瓊華,食飽仲可以行下旺角,另外餐廳環境都幾乾淨幾闊落,朋友仔真識揀! 餐廳有個【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】都幾抵食!話明養生,梗係揀番個「藥膳姬松茸雞肉涮涮鍋」,湯底超足料,味道濃郁,唔講仲以為係足料中湯🙈。餐廳仲提供4款口味既調味粉俾大家shake 一 shake。我地試左甘酶粉,甘酶粉完全提升地瓜條的甜度,更加好味,有種地道台灣feel。- 肉類 -🐮美國SRF極黑和牛肩脊肉,牛味好重,雪花紋勁多,入口即溶。🐷西班牙伊比利亞黑毛豬比牛更吸引,爽口滑身,仲要好濃肉味。超正!必嗌! - 丸類 -大部分既丸都係佢地自家制既手工丸,一定要同大家推介佢地既黑松露墨魚丸同埋梅菜豬肉丸,兩款都好濃味。 - 海鮮類 -尼度有我好鍾意食既花膠,好有咬口又爽滑,嗌左一份就已經有好多塊,抵食😋!估唔到細細粒既帆立貝都可以咁彈牙! - 台式配料 -好多唔同既台灣特式小食,甜不辣,墨汁香腸就唔少得。另外三星蔥熔岩漿貢丸,好多蔥好濃蔥味。金沙魚蛋,入面係流心蛋黃,好似熔岩漿咁湧出黎! - 飲品 -除左基本既汽
餐廳有個【台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐】都幾抵食!
- 肉類 -
- 丸類 -
- 海鮮類 -
- 台式配料 -
- 飲品 -
除左基本既汽水可樂,仲有四款冷泡茶。試晒四款,我地覺得「愛文芒果茉莉」最好飲!