chingching:)
旺角鬧市天台文青餐廳🐛2️⃣
chingching:)
Level 2
2024-02-28
Follow
見網上呢間餐廳嘅好評頗多 Bookmark咗呢間好耐😺但又唔想排隊 難得早幾日俾我book到位 即刻二話不說拉埋男朋友過嚟食!😛

618嘅位置都幾方便,一出地鐵站過兩條馬路就到👍🏻成幢大廈都充滿一啲新晉嘅小店 裝修帶玩味又有特色😎一入到去就搵𨋢搭上天台,上到去覺得環境比想像中大!去到門口職員都好好笑容同態度,安排咗我哋去室外圓枱(有得揀嘅話,建議戶外,氣氛好好多😆)

可能係啱啱過完農曆新年冇幾耐既緣故,一坐低職員就低咗兩塊幸運曲奇俾我哋🥠跟住我哋就開始睇Menu,發覺好多嘢都想食,
不過又怕眼闊肚窄,所以淨係嗌咗一個主菜、一個甜品同兩杯嘢飲🍹主菜當然嗌呢度嘅招牌一汁三菜(揀咗高麗菜🥬包豚肉),而甜品就要咗肉桂朱古力西多🍞飲品要咗一杯伯爵朱古力同一杯洛神花茶(價錢可參考以下Menu)

落咗單冇幾耐啲嘢食就陸續上枱啦🍽️首先上枱嘅係個定食,仲有埋一塊好得意嘅木牌教我哋點食🤣櫻花蝦同埋嗰個定食好夾,送飯一流👍🏻高麗包豚肉都唔錯,但我覺得可以多啲肉🙈個餐有個包住麻糬嘅福袋,個人好鍾意呢個(可能因為本身鍾意食煙靭嘢)豆腐同溫泉蛋都正正常常,不過不失!另外後邊有舊好似大菜糕嘅嘢,感覺好創新好健康🤣

食完定食好快就上甜品,外型真係好吸引😍西多都幾重朱古力同埋玉桂味,啱晒我呢個螞蟻人🐜佢嘅醬都唔吝嗇,所以由頭到尾都食到有醬,個麵包好濕潤😋不過要趁熱食,因為上面有球雪糕,一冷一熱好快就會溶🙈

飲品方面,我就鍾意自己嗌個杯伯爵茶可可☕️好濃朱古力味但又唔會搶咗伯爵茶嘅味🍫而男友嗰杯洛神花茶我都飲咗啖,味道唔酸,但我唔係特別好🙈

餐廳嘅戶外位置都幾多打卡位,有個好似千秋嘅裝置藝術幾靚,但已經有人坐咗,如果想打卡嘅話建議預早嚟又或者book定(嚟之前冇諗到添)總括而言,呢次係一個唔錯嘅體驗,食物嘅質素唔錯,值得一試!不過如果份量可以增加就好啦,因為都真係偏少,男仔可能會唔夠飽👦🏻
Like
Ratings