2021-11-02
呢日同幾個朋友去到旺角幾出名嘅Urban Cafe食飯,4個人啱啱好,唔洗諗食咩,直接就叫佢一個4人套餐,有沙律餐湯,再跟4個主菜,每人可以揀一杯餐飲。餐湯餐湯係好甜好濃嘅南瓜湯。平時出去食西餐啲餐湯都係紅湯/白湯/磨菇湯為主,呢到有得飲下南瓜湯,感覺幾新奇!日式青蟹籽大蜆大蔥忌廉扁意粉擺盤賣相幾靚仔的意粉,配料份量絕對唔輸蝕俾出面啲意粉店,味道好清新、好健康,唔會食到好多額外調味!挪威煙三文魚拉絲水牛芝士手工薄餅落得好重手嘅芝士有拉絲效果,薄餅皮夠鬆軟,煙三文魚亦係Pizza好拍檔,好滿足!慢烤美國嫩雞胸雞胸本身係冇乜調味,柚子醬令平實嘅雞胸添上另一番滋味!即磨芝士黑松露野菌大啡菇意大利飯呢碟全素嘅Risotto,片片芝士、配上黑松露融入飯粒,正到冇朋友!4人小食拼盤 (額加$48)個人覺得呢個小食拼盤都幾抵食,只需要額外$48就食到幾樣香口炸嘢!餐飲雪山心太軟 (甜品,額外加$25就有一客)最後送上特別彩蛋,店內有好多好多隻非常治癒嘅貓貓,留意到店員同佢哋好有默契!
餐湯
雞胸本身係冇乜調味,柚子醬令平實嘅雞胸添上另一番滋味!