2025-08-17
甜悦ღ(´・ᴗ・`)🍧🥄食完飯諗住搵間好坐啲既糖水舖食個甜品,慰勞下忙完一週工作既自己🥹 無意中比我發現到呢間新開既甜品店,感覺店內環境ok,甜品整得好靚好精緻😍椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓(凍)🥥🤍
椰皇甜品層次豐富,椰汁味香濃,椰皇好清甜,搭配滑溜既蛋白同埋QQ既芋圓,清新而不膩🥰啖啖雪燕,為整體口感加分,每一啖都好滿足❣️整體甜度剛剛好,中意食椰皇甜品既您,唔好錯過啦~士多啤梨雪糕窩夫🍓🧇(🔺升級開心果味雪糕)
窩夫外皮香脆,伴碟仲有鮮甜既🍓&🫐點綴,打卡一流😍見menu有開心果口味雪糕,升級試試佢😗雪糕綿滑細膩,堅果香氣濃郁,配搭果香同埋窩夫,味道好夾✨值得一試👍🏻合桃芝麻雙拼配湯圓(熱)🥄
呢度除咗西式甜品之外,中式甜品同樣出色🥹合桃芝麻糊香氣濃郁,質地非常滑身,入口帶點濃厚既堅果香。湯圓有芝麻/花生兩款口味選擇,揀咗花生🥜味😋花生湯圓圓潤飽滿,內餡甜度適中,與熱糊相得益彰,非常滿足❣️💓雪糕糯米滋❄️(D24榴槤味)✨除咗堂食甜品,店內亦提供唔少甜品外賣。每款睇落都好吸引吖😍 一場黎度,點忍吖🥲 外賣杯雪糕糯米糍邊行邊食啦😉 雪糕口味有豆腐/芝麻/開心果/D24榴槤✨識揀緊係試下D24
椰皇燉蛋白椰汁雪燕芋圓(凍)🥥🤍
士多啤梨雪糕窩夫🍓🧇(🔺升級開心果味雪糕)
合桃芝麻雙拼配湯圓(熱)🥄
呢度除咗西式甜品之外,中式甜品同樣出色🥹
雪糕糯米滋❄️(D24榴槤味)✨
除咗堂食甜品,店內亦提供唔少甜品外賣。每款睇落都好吸引吖😍 一場黎度,點忍吖🥲 外賣杯雪糕糯米糍邊行邊食啦😉 雪糕口味有豆腐/芝麻/開心果/D24榴槤✨識揀緊係試下D24榴槤雪糕啦🙌🏻 榴槤香氣撲鼻,果香濃郁香甜,配上黏糯的糯米皮同埋配朱古力脆脆,口感相當豐富。啱晒呢個天氣食,可以降下溫❄️ 榴槤控必試‼️