2021-12-31 1721 views
呢間喺旺角新開張嘅日式放題,晚上8:30pm後入座每位$218咋,開心仔慳咗錢!我哋成班朋友開開心心嚟食餐勁慶祝聖新年!餐廳地方光猛裝修新淨座位多,用QR code點餐,職員人手充足、上菜收拾碗碟都好快手。食品種類繁多,自助區的熟食/海鮮/清酒/啤酒/冷熱飲品/自助扭紋雪糕/甜品等琳瑯滿目,個胃細啲都裝唔晒我哋食咗數之不盡嘅嘢,講下重點:刺生拼盤:甜蝦、大赤蝦、虎蝦鮮甜肉質爽口肥美!北海道帶子好creamy、希靈魚、油甘魚、吞拿魚、北寄貝、螺肉、三文魚都係狀態新鮮必點,大大片蜜汁鮑片好食!拼盤有碗冒緊煙嘅乾冰超仙氣,插咗啲裝飾品幾吸晴,上桌前記得攞定電話拍片打卡海膽手卷、拖羅蓉手卷、鵝肝多士任叫唔嬲!個人覺得鵝肝入口即化超有水準。啲手卷特色係一口細細件,等大家個肚仔可以騰出空間食更多嘢炸物 & 熟食:虎蝦天婦羅唔錯炸漿算薄身唔太肥膩、黃金醬燒開邊蝦入口起沙夠香口、燒三文魚好香又多肉食、鹽燒牛舌都okay。炸鮮奶皮脆餡料香甜滑溜好正、炸榴槤球又香滑!吉品鮑汁扣花膠:女人超愛的骨膠原,炆得軟腍滑捋捋、獨吞4塊的我表示好正好滿足,個汁香得嚟膠質重!飽餐一頓以Häagen-Dazs士多啤梨雪糕

我哋食咗數之不盡嘅嘢,講下重點:

飽餐一頓以Häagen-Dazs士多啤梨雪糕作完美收結

鵝肝多士