2018-01-24
#彌敦道726 成棟真係好多野食,無論西式日式燒肉放題乜都有,價錢唔算貴更勝在環境舒適,基本上每間餐廳都有全片大玻璃可以飽覽人車來往頻繁的#彌敦道 😂😂😂-----今次就試下泰國菜💃🏻-----青木瓜沙律 $78青木瓜沙律係吃泰菜必點😋爽脆新鮮的青木瓜絲伴上微辛的酸辣汁,開胃又辣得過癮😍👍🏻.泰式蛋包金邊粉伴蝦 $82用蛋皮包的設計未食已覺吸引,金邊粉炒得夠朝身亦沒有碎散開,口感煙韌,味道帶甜夠惹味😋份量一點都不少,配料有三隻大蝦、豆干、芽菜、花生碎等,蝦肉爽口彈牙,正!.黃咖哩牛筋腩 $88咖哩偏甜帶椰香,絕對適合不嗜辣者,不過再食多幾口就覺得咖哩有點過份甜膩,欠微辛的香辣惹味😩牛腩份量非常多,係好多😂👍🏻炆得入味口感嫩腍,唔錯呀!仲有洋蔥、青紅椒同薯仔,份量同樣不少😋.咖哩點可以唔配薄餅?印度油酥餅 $35薄餅係用現成的出品而非手拉/自家製麵團,所以一吃下去已經覺得欠酥脆/煙韌口感,加上烤得不夠金黃,口感較腍亦偏油膩😩而且定價都過高呢🙈.馬拉盞通菜 $72即叫即炒,香氣十足夠惹味,通菜嫩又唔老,正!-----總括說,食品質素不過不失,價錢算是公道而且份量都不少,勝在環境舒適&選址便
今次就試下泰國菜💃🏻
青木瓜沙律 $78
泰式蛋包金邊粉伴蝦 $82
黃咖哩牛筋腩 $88
咖哩點可以唔配薄餅?
印度油酥餅 $35
馬拉盞通菜 $72
即叫即炒,香氣十足夠惹味,通菜嫩又唔老,正!
-----
總括說,食品質素不過不失,價錢算是公道而且份量都不少,勝在環境舒適&選址便利👍🏻
午市好似仲有不少優惠套餐呀喂!係旺角想食泰菜的另一平民選擇😋