2019-09-24 149 views
秋風起,隔幾日就好想食火鍋。聽朋友講話喺旺角d舊樓度,食過一間高質任食,基本價$198有海鮮盤送,今晚就帶個胃去探個究竟。價錢幾實惠,至於質素呢?又幾重本喎,雖然限點款式每人件數唔多,但勝在新鮮多款高價食物!🔆呢度嘅湯底一d都唔hea,有好多特別湯底揀,我就叫左個猴頭菇鯊魚骨湯底。湯底有好香翅味同猴頭菇味,料足無味精!🔆海鮮盤有龍躉肉、紐西蘭活刀貝、蘇格蘭蟶子皇、廣島生蠔、蝦、鮑魚等等嘅時令海鮮。全部新鮮無腥味,最正係龍躉肉、活刀貝、同蟶子,肉厚味又鮮甜,剩係呢個海鮮盤都正過好多任食火鍋啦!🔆有一張紙係限叫嘅,我地叫左d高質肉類 - 牛柳肉好重牛味而且烚起好腍;牛小排都好正,比牛柳肉更鮮脂肪感多少少;黑豚肉夠爽口;鯇魚片同鱔片都好脆口、黑柏葉爽脆。我最愛個手打三寶丸,子左爽口彈牙,牛丸鮮牛味、墨丸墨魚味、鯪魚丸味全部都好鮮肉味!🔆另外任叫嘅食物例如鮮蝦雲吞、招牌韮菜餃、蓮藕片、爆漿芝士丸、魚腐大皇、菜心、唐生菜、皇帝菜、鮮淮山都非常味美新鮮。🔆值得一提係呢度任食嘅即食麵係日本版出前一丁,係咪好少有呢?🔆加$20有多款汽水啤酒任飲,加$38仲可以揀特飲,招積d想單點,紅酒日本酒韓國酒VS

猴頭菇鯊魚骨湯

海鮮拼盤

手打三寶丸、黑柏葉
紐西蘭牛小排、日本黑豚肉

韓式飲料
🔆加$20有多款汽水啤酒任飲,加$38仲可以揀特飲,招積d想單點,紅酒日本酒韓國酒VSOP講得出酒款都有,選擇之多,火鍋黎講都幾少有。

✏️連埋加一都係二百幾一位,有新鮮海鮮、高級牛豬羊、連日版一丁都有,確實抵到爛!
Type of Meal
Dinner