2024-01-31 1222 views
是日同朋友喺旺角行街行到攰 想搵間cafe坐下食件cake🍰咁啱經過T.O.P商場 見到一芳對面有間cafe就唔理三七廿一狗衝入去坐陣先明明係平日tea time時段 估唔到呢間cafe都有8成滿好彩啲人走得快 我哋先搵到靚位坐~哇 望到鋪頭嘅甜品櫃擺放咗好多蛋糕🥧仲要款款都整得好精緻 睇到我眼花撩亂😍於是我同一樣睇到目不轉睛嘅朋友講喂 不如揀幾件share嚟食啦!😘🥳點知個傻婆唔知發咩神經 突然擔心食得太多甜嘢會肥又話自己肚餓 不如嗌個意粉兩份食🍝至於cake呢就食一件夠啦喎😓我真係冇佢乎🤧 唯有繼續眼金金望住個甜品櫃 希望揀到最想食嗰件啦🤗傳統卡邦尼意大利麵($118)因為第一次嚟 唔知呢度咩料所以都係打安全牌 揀個最唔會失手嘅意粉🍝卡邦尼汁夠晒味 亦有唔少塊煙肉望住個fd鯨吞咁款 就知道味道唔會差得去邊黑糖鮮奶茶($36)飲到淡淡黑糖味 不過茶味可以再濃啲Lemon Tart 檸檬撻($58)蛋糕幾厚實 足料!會見到面頭分咗2 part左邊用火槍燒過以為係蛋白霜但又唔係 食落有啲似乳酪嘅cream 右邊係白色同黃色嘅cream 黃色嘅cream有啲custard 味第二層就係酸酸
是日同朋友喺旺角行街行到攰
想搵間cafe坐下食件cake🍰
咁啱經過T.O.P商場 見到一芳對面有間cafe
就唔理三七廿一狗衝入去坐陣先

好彩啲人走得快 我哋先搵到靚位坐~

哇 望到鋪頭嘅甜品櫃擺放咗好多蛋糕🥧

又話自己肚餓 不如嗌個意粉兩份食🍝
至於cake呢就食一件夠啦喎😓
我真係冇佢乎🤧 唯有繼續眼金金望住個甜品櫃
希望揀到最想食嗰件啦🤗

傳統卡邦尼意大利麵($118)

因為第一次嚟 唔知呢度咩料
所以都係打安全牌 揀個最唔會失手嘅意粉🍝
卡邦尼汁夠晒味 亦有唔少塊煙肉
望住個fd鯨吞咁款 就知道味道唔會差得去邊

黑糖鮮奶茶($36)

飲到淡淡黑糖味 不過茶味可以再濃啲

Lemon Tart 檸檬撻($58)

蛋糕幾厚實 足料!
會見到面頭分咗2 part
左邊用火槍燒過
以為係蛋白霜但又唔係
食落有啲似乳酪嘅cream

右邊係白色同黃色嘅cream
黃色嘅cream有啲custard 味
第二層就係酸酸甜甜、質感比mousse light啲嘅檸檬餡
睇得又食得 唔錯👍🏻👍🏻
2024-01-30
$120 (Tea)