2021-11-02 267 views
係旺角行街搵食,路經女人街俾咖啡店門口大大隻既一個「窮」字吸引住停低望一望餐牌。標榜係啡店見門口餐牌寫提供好多唔同款式既咖啡,加上有位,所以係無做資料搜集既情況下決定呢到開餐。.餐廳行簡約泥水風裝修,一開始以為餐廳唔算太大得幾張檯,後來先發現原來入去仲有另一個區域都有檯。時間早人流未算多,梳化位坐得舒服。隨心係餐廳推薦菜式入面挑選左兩款主食,其實重點都係想休息下飲杯咖啡。.蘋果焗黑毛豬 配 菠蘿芝士漢堡 💲138⭐️3.8/5算係有驚喜既一款主食,對我黎講黑毛豬即係中式叉燒,漢堡包夾住兩大舊黑毛豬,雖然唔算太軟熟但係勝在醬汁野味。漢堡包就正常發揮,但配搭起大片菠蘿一解油膩感。薯條同沙津菜雖然大路但都無太多地方可以挑剔。.沙嗲澳洲牛面肉扁意粉 2.0 💲128⭐️3.6/5沙嗲牛肉麵既變奏版本,西式做法改為配較高級既牛面肉,唔用公仔麵轉為扁意粉。以為係西式所以太輕視呢個意粉,估唔到辣度係有既,至少超出左唔慣食辣既我既接受範圍。牛面肉口感少少似牛腩,醬汁沙嗲味唔算出但花生味就幾濃。.Cappuccino ⭐️3/5💲42Matcha Latte ⭐️3/5 💲48飲品質素中規中矩。個抹茶鮮奶拉花
蘋果焗黑毛豬 配 菠蘿芝士漢堡 💲138
⭐️3.8/5
沙嗲澳洲牛面肉扁意粉 2.0 💲128
⭐️3.6/5
Cappuccino ⭐️3/5💲42
Matcha Latte ⭐️3/5 💲48
飲品質素中規中矩。個抹茶鮮奶拉花好靚,味道比想像中清淡,唔甜但抹茶味唔算太重。Cappuccino不過不失。
總結:地點幾就腳,價錢屬中上水平,因為無提供飲品折扣,所以午膳人均接近兩百價錢略高。主食質素合格,但主打既咖啡就未必會令我回頭,到此一遊系列。
Matcha Latte
蘋果焗黑毛豬 配 菠蘿芝士漢堡
$200 (Lunch)
蘋果焗黑毛豬 配 菠蘿芝士漢堡