2022-10-14
哩間𝚌𝚊𝚏𝚎位於旺角鬧市唐樓,喺樓下就已經見到指示教你行上去~可能因為附近唐樓多賓館嘅關係,呢度門口有特登提醒你呢度唔係𝚖𝚘𝚝𝚎𝚕🤣唔好撳錯鐘仔,好搞笑😆呢間𝙲𝚊𝚏𝚎食物主打墨西哥𝚏𝚞𝚜𝚒𝚘𝚗菜🇲🇽環境行墨綠色復古風格,座位同環境都好大好闊落✨仲要冇限時坐,好啱同朋友嚟呢度食吓嘢傾吓計,夜晚仲可以嗌返杯酒嘆吓😆🍷🍳西班牙烤洋蔥薯仔𝟻" 原個蛋餅$𝟷𝟷𝟻比想像中細份𝚍🤔食落蛋餅層次好豐富,咬到薯仔片、芝士蕃茄、洋蔥等等,入口重香料味,蛋皮香滑,主食黎講有啲細份🤏🏻當係小食應該好啲~🥠香烤蘋果焦糖醬甜脆餅$𝟷𝟶𝟾好似喺呢度招牌就嗌左一份😆焦糖脆餅煎成山嘅形狀,配埋 𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚌𝚛𝚞𝚖𝚋𝚕𝚎 同雪糕🍨食落其實就係空心嘅焦糖脆餅,口感香脆,冇咩飽腹感🤣🌶️𝟷𝟻 香料燉牛肉炒飯配煎蛋$𝟷𝟷𝟻呢款我哋覺得幾推薦👍🏻佢有七種辣味揀,除咗揀辣度亦都可以揀甜度同酸度,我哋就揀咗小辣加煙熏味,個飯好有層次,食得出好明顯嘅煙熏味🥰加入咗好多香料所以味道偏重口味,令人回味無窮💕🍸醉檸茶$𝟽𝟻🍸瑪格麗特$𝟽𝟻我哋嗌咗呢兩款𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕,係𝚌𝚊𝚏𝚎有得飲雞尾酒真係幾特別🥰兩杯都幾好飲,瑪格麗特會重啲水果香,而
🍳西班牙烤洋蔥薯仔𝟻" 原個蛋餅$𝟷𝟷𝟻
比想像中細份𝚍🤔食落蛋餅層次好豐富,咬到
🥠香烤蘋果焦糖醬甜脆餅$𝟷𝟶𝟾
🌶️𝟷𝟻 香料燉牛肉炒飯配煎蛋$𝟷𝟷𝟻
🍸醉檸茶$𝟽𝟻
🍸瑪格麗特$𝟽𝟻
我哋嗌咗呢兩款𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕,係𝚌𝚊𝚏𝚎有得飲雞尾酒真係幾特別🥰兩杯都幾好飲,瑪格麗特會重啲水果香,而醉檸茶既酒精味比較重🤏🏻佢哋除咗𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕仲有𝚖𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕同紅酒嗰啲添😆✨好多選擇