呢日行開兆萬見到對面樓上有間食辣麵嘅嘢,而且又有貢茶,咁攰攰地就決定去坐低食嘢。上面好似一個好細嘅food court咁樣,左邊就係川巴麵館,右邊就係貢茶。如果幫襯貢茶,咁買麵嘅時候,麵底就會有半價! ➡️ 正宗四川擔擔麵 (小辣、牛丸、生菜) ($30) ⭐️⭐️⭐️⭐️份量超級多,上面仲有啲花生碎同埋蔥粒,成個味加埋好香,而且食落好濃郁,辣辣地好開胃。整體感覺都幾正宗,而且$30有兩餸擔擔面,認真唔錯! ➡️ 川巴蔥油拌稻庭烏冬 (雲呑、肥牛) ($34) ⭐️⭐️⭐️💫 碗麵一擺喺面前嘅時候已經有一浸好香嘅蔥油味道,烏冬食落都彈牙,估佢唔到幾好食! ➡️ 貢茶拿鐵咖啡 ($41) + 貢茶珍珠奶茶 ($34) ⭐️⭐️⭐️ 味道同其他分店一樣,叫左少甜都係偏甜,但價錢就比其他分店貴少少,我相信係因為呢度有提供座位,所以都尚算合理。川巴麵館地址📍: 旺角西洋菜南街2T號添置商業中心1樓.............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️抵食💰: ⭐️⭐️⭐️

正宗四川擔擔麵  +  川巴蔥油拌稻庭烏冬

環境👀: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch