2023-12-04 40 views
疫情之後白布街多咗好多特色餐廳,呢一間就係其中之一,CP積極高嘅日式爐端燒餐廳😊!餐廳有兩層,因為沙膽好鍾意坐榻榻米座位,諗住可以俾佢開心吓,點知上榻榻米爆滿,於是乎我哋就坐吧枱,原來好有驚喜,可以睇住廚師,即場燒製,超興奮,仲有身後,螢幕裝置,好奇嘅好開心!都係講返食物🥘先🌙塩燒厚切牛舌芯~外脆內軟,勁好味👍🌙安格斯牛肉他他燒~見到個賣相已經好開心,好靚🌙鹅肝多士~鵝肝超厚👍入口即溶🌙牛油燒粟米~雖然我冇份食,沙膽話超好味超甜🌙野菜牛肉烏冬~大大碗,烏冬夠彈牙,湯頭都唔錯🌙刺身三點+海膽原板大讚,非常新鮮,肉質彈牙鮮甜海膽入口即溶,非常鮮甜🌙阿波尾手羽+和風燒飯糰都係師傅親手燒製,又香又好味😍🌙油揚免治雞肉卷🫔~雖然邪惡,但係店長推介👍餐廳午市亦設有午市套餐,非常抵食樓上榻榻米座位,晚市開到凌晨,啱晒約埋朋友飲返兩杯🍻夜繽紛啦!📍 月爐.端燒 (旺角)旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖

都係講返食物🥘先
🌙塩燒厚切牛舌芯~外脆內軟,勁好味👍
🌙安格斯牛肉他他燒~見到個賣相已經好開心,好靚
🌙鹅肝多士~鵝肝超厚👍入口即溶
🌙牛油燒粟米~雖然我冇份食,沙膽話超好味超甜
🌙野菜牛肉烏冬~大大碗,烏冬夠彈牙,湯頭都唔錯
🌙刺身三點+海膽原板
大讚,非常新鮮,肉質彈牙鮮甜
海膽入口即溶,非常鮮甜
🌙阿波尾手羽+和風燒飯糰
都係師傅親手燒製,又香又好味😍
🌙油揚免治雞肉卷🫔~雖然邪惡,但係店長推介👍

餐廳午市亦設有午市套餐,非常抵食
樓上榻榻米座位,晚市開到凌晨,啱晒約埋朋友飲返兩杯🍻
夜繽紛啦!

📍 月爐.端燒 (旺角)
旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖