2023-10-05 302 views
好耐冇食放題,今日咁啱去旺角行街,就去兆萬試吓呢間神戶屋。🇯🇵店內大多數都係卡位設計,坐得舒服,坐低之後,店員就會介紹3款鍋物🍲,有日式壽喜燒、韓式部隊鍋、麻辣雞煲,介紹完鍋物就會簡單講解點樣落單。🐮日式和牛壽喜燒🐮鍋物用左娃娃菜🥬、金菇等新鮮蔬菜薦底,上面放咗一隻大花菇同埋五至六片嘅日本牛肉🐮,再加上一隻日本玉子🥚同埋少少昆布。去一次嘅份量唔會好大,但係可以任添,確保牛肉唔會因為住得太耐而變靭。🦐巨型刺身拼盤🐟呢個刺身拼盤係唔需要order嘅,店員會主動為你送上,一送上嚟,已經覺得好震撼,刺身種類好多,有三文魚腩、希靈魚、赤蝦、海膽、北寄貝、鮑魚、生蠔等等,刺身新鮮高質,我就最鍾意佢既海膽,味道濃郁口感creamy。🤤🍣黑松露壽司🍣刺身之外,我中午試咗佢哋嘅黑松露壽司,分別係帆立貝黑松露壽司、油甘魚黑松露壽司同埋三文魚黑松露壽司,黑松露同壽司好夾,剌身厚切,壽司飯size適中。🍖燒物🍖食完刺身之後,就試吓佢嘅燒物,蝦🦐鮮甜肉質有彈性,羊架🐑肥瘦適中,燒既時間剛剛好,外表香脆內𥚃仲保留羊既肉汁。燒鯖魚🐟肉厚,上面加左少少鹽去燒,所以食嘅時候都唔需要點樣去調味,直接加上附送嘅檸檬汁🍋就可

🍖燒物🍖
燒鯖魚🐟肉厚,上面加左少少鹽去燒,所以食嘅時候都唔需要點樣去調味,直接加上附送嘅檸檬汁🍋就可以。

🍤炸物🍤
雞皮🐓因為係用燒嘅,所以佢送到上嚟建議即刻食咗先,咁樣仲食到佢嘅香脆,炸多春魚🐟同埋炸日本蠔,炸粉唔會太厚,多春魚仲加左小小紫菜碎去炸,幾特別。

🐓日式芝麻燒雞翼🐓
身為雞翼愛好者,點可以唔試佢既雞翼,識得出去即叫即燒,外表香脆,有淡淡芝麻香味,放題都做到即叫既燒,認真唔錯。

飯後甜品佢係有雪糕同埋雪條🍦,雪條有好多唔同選擇,有啲仲要係日本雪條或者韓國雪條🍦,朱古力脆皮又有,生果味都有。

行入少少見到佢有一張大枱,好適合一大班人去gathering,不過大枱數量唔多,建議都係打去訂枱穩陣。
🐟燒鯖魚🐟
🐟燒鯖魚🐟